Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
TİGEM’İN BUĞDAY İHALESİ GTB’DE GERÇEKLEŞTİ
Tarih: 08.04.2026 - Çarşamba
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar Tarım İşletmesi tarafından satışa sunulan 8.091,66 ton mahsul buğday, Gaziantep Ticaret Borsası’nda (GTB) düzenlenen ihale ile alıcı buldu.

2025 yılı istihsali olan buğdaylar, GTB GATEM Buğday Pazarı Tescil Bürosu Satış Salonu’nda 17 parti halinde, borsa şartlarında ve açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Tüccar ve sanayicilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen ihale, rekabetçi ve şeffaf bir piyasa ortamında tamamlandı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ihale sonrası yaptığı değerlendirmede buğdayın yalnızca bir tarım ürünü değil, aynı zamanda stratejik bir ekonomik değer olduğuna dikkat çekti.

Akıncı, “Buğday; üretimden tüketime kadar geniş bir değer zincirini etkileyen, gıda arz güvenliğinin temelini oluşturan stratejik bir üründür. Küresel ölçekte yaşanan gelişmeler, bu ürünün sadece tarımsal değil aynı zamanda ekonomik ve jeopolitik bir unsur olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle bu tür satışların kurallı, şeffaf ve rekabetçi piyasa yapıları içerisinde gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası’nın bu noktada üstlendiği role de vurgu yapan Akıncı, “Borsamızda gerçekleştirilen ihalelerle ürünlerin gerçek piyasa değerinde işlem görmesini sağlarken, aynı zamanda ticaretin güvenli ve sürdürülebilir bir zeminde ilerlemesine katkı sunuyoruz. Şeffaf fiyat oluşumu, sağlıklı piyasa işleyişinin en temel unsurudur” ifadelerini kullandı.

Buğday piyasasında oluşan fiyatların yalnızca sektörü değil, doğrudan tüketici fiyatlarını da etkilediğine dikkat çeken Akıncı, “Buğday gibi stratejik ürünlerde dengeli ve doğru fiyat oluşumu, hem üreticinin korunması hem de sanayicinin sürdürülebilir hammadde temini açısından kritik bir rol üstlenmektedir. Bu süreç, aynı zamanda ülke ekonomisinin genel dengeleri ve gıda güvenliği açısından da belirleyicidir” diye konuştu.

İhalenin bölgedeki un, makarna ve yem sanayisi başta olmak üzere hububat sektörüne önemli bir tedarik imkânı sunduğunu aktaran Akıncı, “Gerçekleştirilen bu satış organizasyonu, piyasada öngörülebilirliği artırırken, arz-talep dengesinin sağlıklı şekilde oluşmasına katkı sunmaktadır. Bu tür organizasyonları, sektörün sürdürülebilirliği ve piyasa istikrarı açısından son derece kıymetli buluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Erişilebilirlik Ayarları
Sıfırla
👁 Görsel
Yazı Büyüt
Yazı Küçült
Satır Aralığı
Harf Aralığı
Kalın Yazı
Disleksi Font
🎨 Renk
Yüksek Kontrast
Koyu Mod
Açık Mod
Siyah Beyaz
Ters Renk
🎯 Renk Körlüğü
Protanopia
Deuteranopia
Tritanopia
📚 Okuma Araçları
Okuma Rehberi
Okuma Maskesi
Okuma Modu
Bilişsel Mod
🖼 İçerik
Görselleri Gizle
Link Altı Çizili
🖱 Navigasyon
Büyük Cursor
Focus Vurgusu
Hover Vurgula
Animasyonları Durdur
Yukarı Çık
🔊 Sesli Okuma
Sayfayı Oku
Okuma Hızı
İLETİŞİM
Adres:
Mücahitler Mah. 52025 Sk. No: 8/A 27090 Şehitkamil / GAZİANTEP
Telefon:
0 (342) 238 08 39 (pbx)
E-Posta:
gtb@gtb.org.tr
KEP Adresi:
gantepticborsasi@hs01.kep.tr